Compressietherapie
Compressietherapie
De bekendste en meest bewezen behandeling van aderaandoeningen is compressietherapie. Door het geven van druk van buitenaf op de benen worden de aderwanden dichter naar elkaar toegebracht en kunnen de kleppen weer sluiten. Hierdoor stroomt het bloed sneller door de aders en worden pijn en oedeemklachten bestreden. Naast compressietherapie kunnen spataders ook operatief, door sclerotherapie of laserbehandeling worden verwijderd.
Voor de bestrijding van lymfoedeem is het elke dag noodzakelijk compressietherapie toe te passen. Wondroos, een veel voorkomende complicatie bij lymfoedeem, is een ernstige bacteriële aandoening, welke in stand wordt gehouden als het lymfoedeem niet goed afgevoerd wordt. Compressietherapie is dan, ook na een antibiotica kuur noodzakelijk om terugkerend wondroos te voorkomen.
Bij behandeling van lipoedeem is de therapie er op gericht u weer makkelijker te laten bewegen, en om uitbreiding van klachten te voorkomen.
Compressietherapie bestaat uit twee onderdelen. Om een been met oedeem (vochtophoping) oedeemvrij te krijgen wordt eerst gezwachteld met korte rek zwachtels. Deze zwachtels geven tijdens het lopen een zeer hoge druk en zorgen ervoor dat het vocht snel uit de benen wordt gedrukt.
Zodra de benen oedeemvrij zijn, kunnen therapeutisch elastische kousen worden aangemeten door de gediplomeerde specialist therapeutisch elastisch kousen van Van Mook Schoentechniek en Schoenmode. Deze kousen geven een bepaalde druk zowel tijdens lopen als in rust. Deze kousen helpen de benen vochtvrij te blijven.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.