• slidebg1
 

Therapeutisch elastische kousen

Uit onderzoek is gebleken dat 25% van de volwassenen in enige mate last heeft van spataders. In 10% van de gevallen leiden spataders tot symptomen en complicaties.
Echter voor die tijd heeft men vaak al last van vermoeide, zware en onrustige benen aan het eind van de dag. Deze klachten worden genegeerd, terwijl het tekenen kunnen zijn van beginnende vaatproblemen zoals spataders.

Wij worden vrijwel dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van onbehandelde vaatproblemen. Uiteindelijk kan zelfs een open been ontstaan, wat met veel pijn gepaard gaat. Ook het risico op trombose is hoger bij spataders. Vaak worden spataders uitsluitend gezien als een cosmetisch probleem. Het is echter een medisch probleem dat kan leiden tot ernstiger klachten zoals trombose en een open been. Het is van belang vaatproblemen al in een vroeg stadium te signaleren. Het dragen van therapeutisch elastische kousen kan dit verhelpen. Door tijdig hiermee te starten, kan dus veel ellende voorkomen
worden.

Heeft u een verwijziging van uw huisarts voor het aanmeten van Therapeutisch Elastische Kousen dan kunt u een afspraak maken om deze bij ons te laten aanmeten.
Het is ook mogelijk - indien u niet mobiel bent - bij u thuis te komen aanmeten.

Reizigerskous
Zonder beweging van uw spieren gaat het bloed langzamer stromen.  Waardoor kleine bloedstolsels ontstaan. Dit merkt u doordat uw benen opzwellen, vermoeid en branderig aanvoelen. Wanneer u na de reis genoeg beweegt zullen deze stolsels meestal vanzelf weer verdwijnen. Als de stolsels niet verdwijnen wordt een bloedprop gevormd die het bloedvat afsluit. Dat is trombose, wat zich uit in de vorm van een zeer pijnlijke rode plek. Het gevaar van een trombose is blijvende schade aan het bloedvat en, wanneer het stolsel losschiet een ernstige aandoening: longembolie (een bloedstolsel in de longen).
Het risico op trombose is tijdens alle reizen van 4 uur of langer aanwezig maar wordt verhoogd door een aantal factoren:
•             Tijdens vliegreizen door verlaagde luchtdruk  
•             De aanwezigheid van spataders in de benen
•             Leeftijd boven 65 jaar
•             Zwangerschap

Door het dragen van reiskousen worden de bloedvaten tijdens de reis ondersteund en voorkomt u een reizigerstrombose. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden.

Vergoeding
De vergoeding voor therapeutische elastische kousen zit standaard in het basispakket van elke zorgverzekeraar. Er is geen eigen bijdrage verschuldigd. Echter de elastische kous is wel een hulpmiddel, als uw verplichte eigen risico nog niet voldaan is, wordt dit wel eerst via uw zorgverzekering met u verrekend.

 
Orthopedische schoenen schoenzolen steunzolen kousen roosendaal breda tilburg Orthopedie Podotherapie Pedicure