• slidebg1
 

Vergoedingen

Van Mook verzorgt de vergoeding bij uw zorgverzekeraar

Uw voorschrijver vult een aanvraag voor kunst- en hulpmiddelen in. Aanvullend zorgen wij dan voor alle gegevens en een offerte. Zo kunnen wij voor u een compleet pakket opsturen naar uw zorgverzekeraar.

De vergoedingen voor kunst- en hulpmiddelen verschillen per zorgverzekeraar. Bovendien wijzigen de regels van tijd tot tijd. U kunt daarom het beste direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij of in uw polisvoorwaarden kijken welke regeling van kracht is. U betaalt aan ons alleen uw eigen bijdrage. Het resterende bedrag ontvangen wij dan direct van uw verzekeraar. Wel zo prettig, want dan hoeft u geen grote bedragen voor te schieten.

Van Mook Schoentechniek heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Of uw hulpmiddel vergoed wordt en voor welk bedrag, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polis. In sommige gevallen wordt een hulpmiddel alleen vergoed met de juiste medische indicatie.

Eigen risico
Verplicht eigen risico voor 2022 is € 385,-. Kinderen tot 18 jaar hebben geen verplicht eigen risico.

Verschillende verzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. Het eigen risico kan dan in termijnen betaald worden. Hierover betaalt u in de meeste gevallen geen rente.
De afspraken verschillen per verzekeraar. Wilt u weten of uw verzekeraar deze regeling ook biedt, dan raden wij u aan met hen contact op te nemen.

Wettelijke eigen bijdrage schoenen
Voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen geldt voor 2022 een wettelijke eigen bijdrage van € 124,-. Voor kinderen tot 16 jaar geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 62,-. In veel aanvullende verzekeringspakketten wordt de eigen bijdrage geheel of deels vergoed.

Tegemoetkomingen en compensaties
Als u chronisch ziek bent en hoge zorgkosten heeft, kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) compensatie van het verplicht eigen risico en/of krijgt u een geldbedrag als financiële tegemoetkoming voor de extra kosten door uw chronische ziekte of handicap. Als u in aanmerking komt, hoeft u hiervoor niets te doen. U krijgt automatisch bericht van het CAK. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.hetcak.nl.

In een aantal bijzondere gevallen is het mogelijk dat uw hulpmiddel, bijvoorbeeld de vergoeding van uw orthopedische werkschoenen, wordt vergoed door het UWV. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van het UWV.  

Fiscale aftrekbaarheid eigen bijdrage Ziektekosten, waaronder uw eigen bijdrage voor hulpmiddelen en steunzolen, zijn fiscaal aftrekbaar wanneer ze boven een bepaalde drempel uitkomen. Ga voor meer informatie naar de site van de belastingdienst over specifieke zorgkosten.

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op of met uw zorgverzekeraar. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden. De gegevens van uw zorgverzekeraar zijn altijd leidend.