• slidebg1
 

Kwaliteit

Opleiding & Titel: Zoals al genoemd is de opleiding tot Podotherapeut een 4-jarige HBO studie.
De naam "Podotherapeut" is een beschermde opleidingstitel.

U mag er vanuit gaan dat indien iemand deze titel gebruikt, deze persoon ook deze opleiding heeft gevolgd. Misbruik van deze naam is strafbaar en er wordt door onze beroepsvereniging actie ondernomen indien we misbruik signaleren.

Gediplomeerd Podotherapeuten in Nederland kunnen zich aansluiten bij de beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Podotherapeuten die lid zijn van de  NVvP, zijn verplicht zich te laten registreren in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Pedicures hebben helaas (nog) geen beschermde opleidingstitel. Er wordt dus niet op toegezien of een Pedicure wel een gedegen opleiding heeft gevolgd. Maar om lid te worden van de beroepsvereniging is wel een bewijs van een goed gevolgde opleiding noodzakelijk.

Gediplomeerde Pedicures in Nederland kunnen zich aansluiten bij de beroepsvereniging: ProVoet
Pedicures die lid zijn van Provoet, zijn verplicht zich te laten registreren in het kwaliteitsregister van deze beroepsvereniging: ProCertKwaliteitsregisters

Registratie in bovengenoemde kwaliteitsregisters betekend dat je als Podotherapeut en Medisch Pedicure aan minimale eisen moet houden wat betreft bedrijfsvoering, praktijkinrichting en nascholing. Elke 5 jaar wordt er gecontroleerd of er voldoende punten zijn behaald bij nascholing.
Bij Podotherapeuten wordt je praktijk tevens bezocht en bekeken op inrichting, werkwijze, etc.

Op deze manier wordt er door de vereniging op toegezien dat de kwaliteit van de zorg die de podotherapeut biedt op een niveau blijft die de samenleving mag verwachten in de huidige tijd waarin we leven.

De aangesloten podotherapeut moet als het ware "meegroeien", alleen een ooit behaald diploma is niet voldoende.
In onze praktijk zijn uitsluitend Podotherapeuten en Pedicures werkzaam die bovengenoemde opleiding hebben gevolgd, lid zijn van de beroepsvereniging en geregistreerd staan in het bijbehorende kwaliteitsregister.

 
Orthopedische schoenen schoenzolen steunzolen kousen roosendaal breda tilburg Orthopedie Podotherapie Pedicure