• slidebg1
 

Therapeutisch elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen draagt u als u  klachten heeft, zoals oedeem ( vochtophoping ), vermoeidheid of pijn in de benen of nachtelijke krampen. Elastische kousen kunnen de oorzaak van uw klachten niet wegnemen, maar verminderen de klachten zolang u de kousen draagt. Tevens helpt een elastische kous voorkomen dat uw klachten in de toekomst uitbreiden. Vaak wordt een kous voorgeschreven als nabehandeling van een operatie of na het doormaken van een trombose.

Therapeutisch elastische kousen oefenen continu druk uit. Ze bevorderen de afvoer van bloed, lymfevocht  en afvalstoffen. Er kan hierdoor geen vocht ophopen en uw klachten zullen verminderen. Uw kousen moeten aangemeten worden als uw benen niet opgezwollen zijn. Soms kan het nodig zijn om uw benen van tevoren in te zwachtelen.

Drukklasse
Therapeutisch elastische kousen bestaan in vier drukklassen. Bij het aanmeten wordt er uitgebreid gekeken naar uw medische indicatie, bijkomende aandoeningen, leeftijd, beroep en levensstijl. Uw arts bepaalt welke drukklasse nodig is om de bloed en /of lymfeafvoer te herstellen. Binnen deze drukklasse wordt door de specialist samen met u de kous  gekozen die bij uw individuele situatie past.

 
Orthopedische schoenen schoenzolen steunzolen kousen roosendaal breda tilburg Orthopedie Podotherapie Pedicure