• slidebg1
 

Podotherapie, een goede stap!

Pijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan u beperken in het dagelijks leven of met sporten. Dergelijke klachten ontstaan vaak door een verkeerde stand van uw voeten of een verkeerd looppatroon. Voor het onderzoeken en behandelen van dit soort problemen kunt u terecht bij de podotherapeut. Deze voetspecialist kan mogelijke klachten ook voorkomen.

Ook behandelt de podotherapeut indien nodig ernstig ingegroeide teennagels, likdoorns of overmatig eelt. Wanneer nodig wordt samengewerkt met de (medisch)pedicure of de orthopedisch schoentechnicus.

Podotherapie is sinds 1982 in Nederland een wettelijk erkend paramedisch beroep. In december 1997 is de BIG-wet ingevoerd. Het beroep van podotherapeut is daarin geregeld in artikel 34, door middel van een Algemene Maatregel van Bestuur.

Onder andere betekent dit dat de titel "podotherapeut" een beschermde titel is. Alleen diegene die de voltijds –nu- 4-jarige HBO-opleiding aan de Fontys Hogeschool van Eindhoven of Saxion Hogeschool te Enschede hebben gevolgd mag zich podotherapeut noemen.

Gediplomeerd Podotherapeuten in Nederland kunnen zich aansluiten bij de beroepsvereniging : de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP),

Podotherapeuten die lid zijn van de  NVvP, zijn verplicht zich te laten registreren in het Kwaliteitsregister voor Paramedicie.

Registratie in dit kwaliteitsregister betekend dat je je als podotherapeut aan minimale eisen moet houden wat betreft bedrijfsvoering, praktijkinrichting en nascholing.

Op deze manier wordt er door de vereniging op toegezien  dat de kwaliteit van de zorg die de podotherapeut biedt op een niveau blijft die de samenleving mag verwachten in de huidige tijd waarin we leven.

De aangesloten podotherapeut moet als het ware "meegroeien", alleen een ooit behaald diploma is niet voldoende.

 
Orthopedische schoenen schoenzolen steunzolen kousen roosendaal breda tilburg Orthopedie Podotherapie Pedicure