• slidebg1
 

Steunkousen

Steunkousen en preventie

In sommige situaties kunnen uw aderen best wat hulp van buitenaf gebruiken bij de bloedcirculatie. Door preventieve steunkousen te dragen tijdens een lange reis, uw zwangerschap of een belastende baan, kunnen problemen voorkomen worden.

Van Mook levert verschillende soorten steunkousen. Omdat het oog ook wat wil hebben wij verschillende soorten modieuze kousen in ons assortiment. Wij informeren u graag over de mogelijkheden bij uw situatie. Voor vragen en informatie kunt u contact met ons opnemen.

Verschillende soorten preventieve steunkousen
Afhankelijk van uw situatie en wensen meten we u een steunkous aan die u optimale ondersteuning biedt. Hieronder staan een aantal veel aangemeten kousen beschreven. Heeft u andere klachten, of twijfelt u wat in uw geval het beste is? Neem gerust contact met ons op.

Kousen voor tijdens het werk
Met een staand of zittend beroep, kunt u aan het eind van de dag last hebben van pijnlijke benen. Door tijdens uw werk steunkousen te dragen, zullen uw benen minder vermoeid raken en verkleint u de kans op spataderen. De kousen geven u een comfortabel gevoel en zien eruit als normale kniekousen of panty's.

Zwangerschapskousen
Door lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen uw vaatwanden tijdelijk verslappen. De aderen rekken hierdoor uit, waardoor er spataderen kunnen ontstaan. Vaak verdwijnen spataderen na de zwangerschap, maar op latere leeftijd komen ze terug. Om dit te voorkomen, kunt u preventief steunkousen of een -panty dragen. Een zwangerschapspanty of zwangerschapskousen met compressie geven uw benen en buik een aangenaam en comfortabel gevoel van steun.

Fitte benen
De afnemende druk vanaf de enkel naar boven stimuleert de doorbloeding en afvoer van vocht uit uw benen. Hierdoor heeft u minder last van gezwollen benen en dikke enkels. Zwangerschapspanty's houden uw benen de hele dag fit en zijn een effectieve ondersteuning bij lichte spataderen.


Reizigerskousen
Door lang stil te zitten tijdens een vlieg-, bus- of autoreis vermindert de bloedsomloop. Om de kans op stolsels in het bloed of trombose te verminderen kunt u speciale reizigerskousen dragen om de bloedafvoer extra te stimuleren. De kousen zijn niet te onderscheiden van normale kousen. Ze kunnen gedragen worden onder een spijkerbroek, maar ook onder een driedelig pak.

Voorkomen is beter dan genezen

 
Orthopedische schoenen schoenzolen steunzolen kousen roosendaal breda tilburg Orthopedie Podotherapie Pedicure